×

Metaalboren

Metaalboren

Wanneer u gaten in metaal wilt boren, maakt u gebruik van metaalboren. Op het gebied van metaalboren zijn er vele soorten en maten. Mede het materiaal bepaald de keuze voor de beste metaalboor.

Welke Labor metaalboor is geschikt voor mijn project?

Hoe kiest u de juiste Labor metaalboor? Labor heeft verschillende metaalboren in het assortiment.
Zo zijn er cobalt metaalboren die geschikt zijn voor RVS, Gietijzer, gewoon staal, aluminium en kunststof.
Wanneer u weet in welk materiaal u gaat boren is de keuze voor de juiste metaalboor gemakkelijk te maken.

Boren in hout, kunststof of staal

Labor HSS metaalboor Rolgewalst is een uitstekend metaalboortje voor het boren in de meest voorkomende staalsoorten. Daarnaast is deze boor ook geschikt voor het boren in hout en kunststof. De rolgewalste metaalboren zijn goedkoop in prijs. Voor een klein bedrag heeft u een complete borenset met diverse diameters metaalboren in huis.

Geslepen metaalboren

De Labor geslepen metaalboren zijn hoogwaardige metaalboren voor het boren in de meeste staalsoorten. Doordat de boor volledig geslepen is uit blank M2 staal, heeft u een duurzame kwaliteit boor. Bij de professionele gebruiker mag deze metaalboor niet ontbreken in de werkplaats.
De geslepen boren hebben een snijhoek van 118 graden. Bij een cobalt metaalboor is dit 135 graden. De cobalt geslepen metaalboor wordt gebruikt voor het boren in harde staalsoorten zoals RVS.

Koelen van metaalboren

Bij het gebruik van metaalboren is de koeling van de boor in de meeste gevallen aan te bevelen. U doet dit door middel van een boorolie. Het koelen van de boor en het oppervlak draagt bij aan de duurzaamheid van de boor en een mooi afgewerkt oppervlak.

Metaalboor kopen in set, kort of lang

Een Labor Metaalboor is te koop in een handige borenset. Deze setjes zijn er in 19-25 of 170-delig uitvoering. Ook andere soorten metaal boren, zoals een stappenboor, verzinkboor of kernboor is in een set te koop. Labor boren zijn er in korte en lange uitvoering. Daarnaast in een cilindrische aansluiting, een afgedraaide schacht op 10 of 13 mm en zelfs in conische aansluiting voor gebruik in stationaire machines. Voor al uw soorten metaalboren is Labor Boren de juiste keuze!