Machinetappen

Toont alle 12 resultaten

Machinetappen, het maken van schroefdraad in metaal

Er zijn twee manieren om schroefdraad te tappen: handtappen en machinetappen. Handtappen zijn een set van drie tappen die gebruikt worden om geleidelijk te snijden en het schroefdraad te voltooien. Een machinetap is een enkele tap die onder te verdelen is in tappen voor doorlopende gaten en tappen voor blinde gaten
Machinetappen zijn leverbaar in standaard en in Cobalt uitvoering.

Cobalt machinetap

Een cobalt machinetap wordt gebruikt in moeilijk te verspanen staalsoorten, zoals RVS. De standaard machinetappen worden gebruikt in de meest voorkomende staalsoorten. De cobalt tappen zijn van M35 staal met een 5% Cobalt legering.

Hoe gebruik je een machinetap?

De machinale tappen worden geplaatst in een speciale tapmachine of in een stationaire boormachine, mits deze zowel links- als rechtsom kan draaien. Het vierkante deel van de machinetap wordt gebruikt om de roterende kracht over te brengen op de tap.
Een machinetap wordt gebruikt om schroefdraad te maken op en in metalen producten. Op deze manier snijd je metaal weg, waarmee je een spiraalvormige groef creëert. Dit is het schroefdraad. Draadsnijden wordt veelvuldig gebruikt in productie, onderhoud en installatie. Het schroefdraad wordt bijvoorbeeld aangebracht op een bout en in een moer, waarmee deze vervolgens aan elkaar te bevestigen zijn. Je kunt zowel inwendige als uitwendige schroefdraad maken met gereedschap voor draadsnijden. Voor het maken van inwendige schroefdraad (in een gat), is draad tappen het meest gebruikelijk. Deze draadtappen kunnen zowel handtappen als machinetappen zijn.

Levering van machine tappen

Labor machine tappen snel aan huis of bedrijf geleverd? Wanneer u de tappen voor 15.00 uur besteld, worden deze binnen 24 uur verzonden. Wij streven ernaar uw boor de volgende werkdag te leveren. Wij versturen onze pakketten via DHL, dit houdt in dat wij afhankelijk van de routes zijn. Heeft u uw boor sneller nodig? Ook afhalen behoort tot de mogelijkheden. Neem contact op met onze klantenservice en wij leggen de boor voor u klaar.